Witamy na podstronie maszyn i urządzeń pakujacych próżniowo produkty spożywcze gotowe,
lub przetworzone w gastronomii.
Oferujemy do sprzedaży pakowaczki komorowe,
oraz trasealery półautomatyczne najwiędzszego producenta tych urządzen na świecie o wielkiej renomie.
Pakowaczki komorowe Multivac są uniwersalne pod względem możliwości ich zastosowania: do pakowania mięsa,
wędlin,
kiełbas,
sera,
kawy,
komponentów menu,
orzechów pistacjowych,
materiałów proszkowych,
pierogów,
płytek elektronicznych,
pieniędzy,
lakierów,
implantów medycznych itd.
Bez problemu można zgrzewać zarówno bardzo małe jak i bardzo duże woreczki.
Idealne by chronić pokrojone artykuły przez noc i weekend przed wyschnięciem.
W gastronomii Można rozsądnie wykorzystać okresy przestojów,
braku klijentów,
stale wykorzystywać pracowników,
unikać strat i stresu.
Oferujemy też steakera czyli urządzenie do zmiękczania i krojenia w paski mięsa.
|
Pakowaczki stołowe
|
Maszyna do pakowania stołowa mała C 70
Ta mała maszyna stołowa o zadziwiających możliwościach jest idealnym rozwiązaniem problemów pakowania dla sklepów,
małych zakładów produkcyjnych,
gastronomii i kuchni lub dużych gospodarstw domowych.
Wszędzie tam,
gdzie trzeba utrzymywać świeżość produktów spożywczych lub chronić towary: wystarczy włożyć woreczek z produktem,
zamknąć pokrywę i produkt gotowy.
Pakowaczka prawie nie zajmuje miejsca,
pakuje prawie wszystko
Dzięki swoim kompaktowym wymiarom,
najmniejsza maszyna stołowa Multivac znajdzie miejsce,
tam gdzie prawie go nie ma.
Pakować na C 70 można mięso,
wędliny,
kiełbasy,
sery,
ryby,
wyroby mączne,
sterylizowane produkty medyczne i jeszcze wiele więcej – pod warunkiem,
że zmieści się to w woreczku i w komorze maszyny.
Także produkty zawierające ciecze można pakować w czysty sposób wykorzystując wkładkę skośną ze wspornikiem magnetycznym.
Dane techniczne urządzenia:
Długość: 400 mm
Szerokość: 510 mm
Wysokość: 256 mm
Wysokość przy otwartej pokrywie: 615 mm
Długość zgrzewania: 305 mm
Głębokość komory: 310 mm
Wysokość komory: 120 mm
Pompa próżniowa: Busch 8 m³/h
Napięcie: 1 x 230 V 50 Hz,
1 x 110 V 60 Hz
Masa: ok.
50 kg
Wymiary (dł.
x szer.
x wys.): 400 x 510 x 320 mm
Wydajność pakowania: ok.
2 - 3 takty/min
|
 |
Pakowaczka stołowa, komorowa, mała |
|
|
 Pakowaczka próżniowa C 100 o ergonomicznych wymiarach i atrakcyjnej cenie.
Urządzenie idealne do gastronomii i sklepów mięsnych.
W standarcie maszyna posiada obudowę ze stali szlachetnej,
pokrywę z tworzyw mineralnychwraz z okienkiem wglądowym,
oraz listwę zgrzewającą z podwójnym zgrzewem.
Opcja dodatkowa to gazowanie.
Różnica podstawowa pomiędzy C 70 to wielkość pompy próżnowej.
Oferowana posiada pompę o wydajności Busch 10 m³/h,
pozostałe dane techniczne takie same jak w w C 70.
|
Traysealery_urządzenia do zamykania tacek z produktami
|
 Traysealery jako urządzenia służą do zamykania próżniowego produktów spożywczych na tackach celem przechowywania w długim terminie przetwozonych artykułów .
Proponujemy Państwu najlepszą na rynku naszym półautomatyczną wszechstronną i ekonomiczną maszynę,
która zapakuje wszystko co zmieści sie na tackach identycznie jak na pełnych automatach.
Traysealer jest idealnydla każdej gastronomii i firm cateringowych,
oraz dla branży mięsnej,
mleczarskiej,
piekarniczej,
rybnej,
warzywno - owocowej.
Na tak wszestronnej maszynie można pakować artykuly spożywcze, każdego rodzaju,
równiez produkty płynne,
a także sterylizowane produkty medyczne i przemysłowe.
Występuje pełna elastyczność maszyny w stosunku do do rodzaju opakowań,
możliwe jest opakowanie próżniowe,
jak i Skin,
z gazem ochronnym lub bez.
Urządzenie wykonanie jest z wysokojakościowej stali szlachetnej.
Można ją myć w prosty i szybki sposób,
a wrażliwe części i obszary są łatwo dostępne.
Maszyna dokonuje perfekcyjny zgrzew,
co daje szczelne opakowanie produktu.
Idealny wynik zgrzewania gwarantują duze siły zgrzewania,
których nie oferuje żaden inny półautomatyczny Traysealer i posiada chłodzoną górną część modułu.
Oferowana maszyna wyróżnia się Niemiecką twałością i nowoczesną technologią Multivac.
Dzięki innowacyjnemu sterowaniu MC06 obsługa maszyny jest dziecinna prosta Posiada zmodernizowany wyświetlacz i proste menu,
oraz pojemną pamięć do własnych ustawień dla różnych programów pakowania.
Pr5zy przestawianiu na nowe formy wystarcza kilka ruchów sterowania.
Jest to znakomite urządzenie do codziennego użytku.
Jako dealer zapewniamy szybki serwis fabryczny urządzenia na terenie całej Polski,
oraz przeszkolenie pracowników,
oraz pierwsze uruchomienie zakupionego urządzenia,
oraz cenę fabryczną.
Oferujemy półautomatyczne Traysealery T 200 jak i T 250 które idealnie nadają się do pakowania
małych średnich partii towarowych.
Oba zapakują wszystko,
co zmieści się
na tackach.
Jednakże T 250 oferuje wyższy komfort obsługi i bogatsze wyposażenie tj:
automatyczne zamykanie i otwieranie szuflady i zoptymalizowany format tacek.
|
Traysealer T 200 - znakomite urządzenie do codziennego użytku.
Dane techniczne:
Tacki (Tray):
Wielkość:format podstawowy 380 x 300 mm,
podział zróżnicowany
Wysokość:max.
110 mm
Materiały:
gotowe zgrzewalne tacki opakowań z monofolii lub folii
wielowarstwowej,
także materiały spienione i kartonowe
z warstwą zgrzewalną.
Folia górna:
Materiał:wszystkie folie zgrzewane na gorąco
Nadruk:folie bez nadruku lub z nadrukiem rozproszonym
Szerokość:max.
450 mm
Średnica rolki: max.
250 mm
Maszyna:
Wydajność:3 do 12 tacek na minutę (w zależności od wielkości tacki i rodzaju pakowania)
Przyłącze elektryczne:
400 V,
50 Hz lub 3 x 220 V,
60 Hz,
ok.
4 kW
Sprężone powietrze:
7 bar,
zużycie ok.
30 litrów normalnych na takt pracy
Woda chłodząca:4 bar,
ok.
30 l/h
Masa:ok.
300 kg
Długość:760 mm
Szerokość:1 460 mm
Wysokość:1 570 mm
|
 Traysealer T 250 - maszyna w wariancie z dużo większą wydajnością i bardziej komfortowym wyposażeniem.
Dane techniczne
Tacki (Tray):
|
| Wielkość tacek:
| Format podstawowy: 435 x 365 mm,
zmiennie dzielony
| Wysokość tacek:
| max.
130 mm
| Materiał:
| gotowe zgrzewalne tacki opakowań z monofolii
lub folii wielowarstwowej,
także materiały
spienione i tacki kartonowe
| Folia górna:
|
| Material:
| folia zgrzewalna
| Nadruk:
| folie z nadrukiem lub bez
| Szerokość:
| max.
500 mm
| Średnica rolki:
| max.
250 mm
| Maszyna:
|
| Wydajność:
| 4 do 16 tacek/min.
(w zależności od wielkości
tacek i rodzaju pakowania)
| Pompa próżniowa:
| wbudowana; standardowo 63 m³/h,
Opcja:
100 lub 150 m³/h
| Przyłącze elektryczne:
| 400 V 50 Hz lub 3 x 220 V 60 Hz,
ok.
4 kW
| Sprężone powietrze:
| 7 bar,
zużycie ok.
40 litrów normalnych na takt pracy
| Woda chłodząca:
| 4 bar,
ok.35 l/h
| Masa:
| ok.
425 kg
| Długość:
| 760 mm
| Szerokość:
| 1 460 mm
| Wysokość:
| 1 570 mm
|
|
Steaker zmiękczać mięsa S 111
|
 Proponujemy dla Waszych lokali i zakładów gastronomicznych rewolucyjną maszynę gastronomiczną do rozcinania mięsa na paseczki,
zmiękczania i jego przygotowania do dalszego przetwarzania.
Urządzenie nazywa się Steaker S 111 Plus firmy Bizerba i jest wysokowydajnym napędem klasy światowej do zmiękczania każdego rodzaju mięsa,
jego cięcia na drobne paseczki,
oraz rozcinania,
Nadaje się też do przygotowywania świeżych sałatek z kiełbas,
mięsa i sera oraz do cięcia warzyw.
Zmiękczacz mięsa jest wysokowydajną maszyną przystosowaną do pracy ciągłej,
bardzo prostej obsłudze,
oraz myciu po skończonej pracy.
Do steakera można wkładać mięso do grubości 3 cm.
Urządzenie jest podłączane do prądu 230 V i posiada moc silnika 0,37 kW.
Korpus maszyny wykonany jest z aluminium eloksalowanego i zamontowany na nóżkach z modyfikanego poliamidu odpornego na pękanie.
Posiada duży,
zintegrowany z pokrywą otwór który zapewnia szybki i łatwy przepust różnych porcji.
Steaker S 111 jako napęd wyposażony jest w dwa rodzaje wkładek do wyboru do realizacji swoich funkcji.
1.
Wkładka S 011 do zmiękczania i rozcinania włókien mięsa w steakeru S 111.
Przyrząd wykonany najwyższą techniką ze stali chirurgicznej w postaci 41 tarcz nożowych.
Każda tarcza nożowa posiada 12 ostrzy tak,
że w ciągu jednego cyklu pracy wykonywanych jest 1000 nacięć jednorazowo.
Dzięki wkładce uzyskuje się w gastronomii znaczne oszczędności czasu i energii.
2.
Wkładka S 021 służy do przygotowywania smakowitych,
świeżych potraw w dwustronnych noży tnących skutecznie zapobiega rozsuwaniu się walców i zapewnia dokładne cięcie.
Wkładka idealna do cięcia kiełbas mięsa i sera,
oraz warzyw,
owoców,
ogórków,
grzybów,
cebuli itd.
Możliwość ciecia na paski o szerokości 4,
6 i 8 mm.
|
 |
Wład S 011do Steakera S 111 |
|
 |
Wkładka S 021 do Steakera |
|
|
|
|
Nawigacja |
Kontakt |
Rest
Profesionalne wyposażenie
gastronomii
Biuro Handlowe ul.Płowiecka 5A 04-501 Warszawa.
tel. +48 692 093 908
tel /fax 022 879-70-07
rest@restgastro.pl
|
|
|
|