wyposażenie gastronomii Warszawa
Wyposażenie dla Gastronomii, sztućce, obrusy
Warszawa wyposażenie gastronomii
Urządzenia do gotowania w próżni

Urządzenia do gotowania w prózni, potoczne nazywane cyrkulatorami to nowoczesna technika Sous vide czyli gotowanie produktów gastronomicznych w próżni. System ten polega na zapakowaniu w woreczkach odpowiedni produkt, oraz powolne gotowanie w kontrolowanej temperaturze w kompieli wodnej. Wszystkie artykuły zapakowane w woreczkach zachowują swój naturalny aromat, smak, zachowują wsoje witaminy i składniki pokarmowe. Produkty tak utrzymują swoją świeżość, soczystość, kolor, oraz wygląd.

Oferujemy do sprzedaży cyrkulatory firmy Julabo - Fusionchef Pearl które posiadają najnowocześniejsze sterowniki elektroniczne z dokładno0ścią do +/-0,1 C, obudowane ze stali nierdzewnej, oraz posiadające dodatkowo osłony na grzałki, pompy o mocy 14L/min, oraz naczynia o pojemności do 58 litra i pływaka. Sterowanie temperatury gotowania próżnowego z funkcją od 20 do 95*C lub czasu za pomocą timera.

Korzyści dla lokalu, zakładu, firmy gastronomicznej techniki sous vide:

Niskie koszty zużycia energii i wydajna praca pracowników, łatwość przygotowania posiłku, stała jakość produktu, oraz jego powtarzalność. Najważniejsza korzyść to wydlużona trwałość, bez strat ilościowych, oraz minimalizacja ryzyka rozgotowania dania.

Technika takowego gotowania w próżni wykorzystywana jest dzisiaj prze renomowanych szefów kuchni na całym świecie i przynosi firmie konkretne korzyści materialne.

Cyrkulatory o małych gabarytach

1. Cyrkulator Fusionchef Pearl 9FT1000 Julabo

Łatwy montaż (klamra ze śrubą) na dowolnym naczyniu
Wymiary: 133 x 212 x 330 mm
Waga: 4,8 kg


2.Cyrkulator Fusionchef Pearl Z 9FT1113 Julabo

Cyrkulator na rozsuwanym mostku - wygodny i komfortowy
Wymiary: 335/680 x 190 x 300 mm
Waga: 6,1 kg
 

 

Cyrkulator mały 9FT1000
Mały cyrkulator 9 FT1113
Cyrkulatory o średnich gabarytach

1. Cyrkulator Fusionchef Pearl XS 9FT1B13 Julabo

Cyrkulator wbudowany na wannie 13 l - GN 2/3-150
Z zaworem spustowym
Wskazany maksymalny załadunek ok. 8 kg
Wymiary: 332 x 398 x 374 mm
Waga: 11,8 kg

2. Cyrkulator Fusionchef Pearl S 9FT1B20 Julabo

Cyrkulator wbudowany na wannie 19 l - GN 1/1-150
Z zaworem spustowym
Wskazany maksymalny załadunek ok. 11kg
Wymiary: 332 x 577 x 374 mm
Waga: 13,8 kg

Cyrkulator średni 9FT1B13
Średni cyrkulator FT1B20
Cyrkulatory o dużych gabarytach

1. Cyrkulator Fusionchef Pearl M 9FT1B27 Julabo

 Cyrkulator wbudowany na wannie 27 l - GN 1/1-200
 Z zaworem spustowym
 Wskazany maksymalny załadunek ok. 15 kg
 Wymiary: 332 x 577 x 424 mm
 Waga: 15,1 kg
 

2. Cyrkulator Fusionchef Pearl L 9FT1B44 Julabo

   Cyrkulator wbudowany na wannie 44 l - GN 2/1-150
   Z zaworem spustowym
   Wskazany maksymalny załadunek ok. 25 kg
   Wymiary: 537 x 697 x 374 mm
   Waga: 20,8 kg

3. Cyrkulator Fusionchef Pearl XL 9FT1B58 Julabo

    Cyrkulator wbudowany na wannie 58 l - GN 2/1-200
    Z zaworem spustowym
    Wskazany maksymalny załadunek ok. 30 kg
    Wymiary: 537 x 697 x 424 mm
    Waga: 22,3 kg








Cyrkulator duży 9FT1B27
Cyrkulator duży 9FTB44
Cyrkulator duży 9FT1B58
Urządzenie miksujące Pacojet

Oferujemy do sprzedaży nowoczesne urządzenia, maszynę do miksowania produktów zmrożonych do -20*C bez rozmrażania.

Pacojet ułatwia przygotowanie wielu potraw i umożliwia szybkie przetworzenie produktów przy zachowaniu ich wysokiej jakości. Możemy przygotować w 100% naturalne sorbety - wyłącznie ze świeżych owoców bez jakichkolwiek sztucznych dodatków lub kremowe lody na bazie śmietany, mleka, jogurtu lub mleczka sojowego - szybciej, łatwiej i taniej niż w zwykłej maszynie do lodów. Dzięki maszynie Pakojet, produkcja różnorodnych słodkich i pikantnych potraw o wspaniałej konsystencji, intensywnym smaku i zapachu stała się prosta, szybka i bezpieczna.

Miksowanie produktów w urządzeniu wzmacnia naturalne aromaty i zapewnia, że gotowe produkty mają perfekcyjną konsystencje, naturalny smak i jakość. Posiada wszechstronne zastosowanie, oraz dowolną produkcję od jednej do dowolnych porcji, a zamrożone produkty zachowują świeżość i wysoką jakość bez środków konserwujących. Maszyna oszczędza czas i koszty produkcji gastronomicznej. Jest idealna dla każdego lokalu, zakładu, baru i stołówki.

Zalety maszyny miksującej:

Z Pacojet'em jest szybko i łatwo – świeże owoce krojone są w kostki (jabłka, gruszki, pomidory i inne owoce z jadalną skórką – nie muszą być obierane) i po pokrojeniu wrzucane do metalowego Paco-pojemnika. Pojemnik zalewany jest sokiem lub syropem, zamykany pokrywką i przechowywany minimum 24h przy -20°C. Z Pacojet'em nie używamy: konserwantów, wzmacniaczy smaku, stabilizatorów i innych dodatków chemicznych występujących w sproszkowanych półproduktach. Świeżo kupione, szybko przetworzone i przechowywane w zabezpieczonych pojemnikach przy -20°C, są soczyste, zachują naturalny aromat, kolor, witaminy, minerały i inne walory. Zamrożone produkty są miksowane w temperaturze -20°C i nie tracą witamin i minerałów, które mogą być wytrącone podczas rozmrażania. Wykorzystanie Pacojet'a nie przerywa procesu utrzymania produktów w bezpiecznej temperaturze, gdyż nawet po miksowaniu przy -20°C możliwy wzrost temperatury wynosi tylko kilka stopni i pojemnik z pozostałą ilością zamrożonego produktu może być ponownie przechowywany w zamrażarce, zachowując dalej wszystkie walory smakowe i odżywcze. Przy miksowaniu następuje rozdrabnianie produktu na mikroskopijne cząstki - < 2µm = mniejsze niż 2/1000 mm, co gwarantuje wzmocnienie aromatu i smaku. Wykorzystując naturalną słodycz owoców możemy redukować dodatki cukru i tłuszczu. Owoce mniej słodkie mogą być zalewane lekkim syropem (np. 5 cz. wody i 1 cz. cukru) lub z dodatkiem cukru gronowego, owocowego, miodu czy syropów. Pojemniki z pokrojonymi produktami mogą być zalewane mlekiem, naturalnym jogurtem, mleczkiem sojowym czy ryżem z mlekiem – aromat, smak, konsystencja gotowego produktu otwiera nowe, nieograniczone możliwości w serwowaniu potraw. Podczas miksowania w pojemniku wytwarzane jest nadciśnienie 1,2 bar. Gdy nóż unosi się góry następuje napowietrzenie miksowanego produktu i jedna porcja może powiększyć swoją objętość do 30%. Pojemniki z produktami mogą być przygotowywane w dowolnym czasie oraz ilości i przechowywane w zamrażarce. Wedle potrzeb można miksować 1 porcję lub zawartość całego pojemnika. Możemy kupować świeże i/lub sezonowe produkty (dobra cena) w większych ilościach i zamrażać je na zapas. Miksowanie produktu odbywa się szybko i w pełni automatycznie. Pacojet zapewnia oszczędność czasu, podnosi wydajność, obniża koszty materiałowe i minimalizuje straty. Karta menu może być szybko aktualizowana z nowymi dodatkami i daniami. Kreatywne połączenia smaków i aromatów otwierają nowe możliwości serwowania - sprzedaży potraw. Oszczędności przy przygotowaniu pojemników (mniej obierania, rozdrabniania, przecierania), wykorzystanie produktów mniej wartościowych – np. włóknisty rdzeń ananasa, końcówki odcinanych szparagów oraz możliwość dalszego wykorzystania napoczętych pojemników – takie możliwości zapewnia tylko Pacojet. Dzięki prostej i szybkiej obsłudze maszyny oraz łatwej wymianie pojemników – różnorodność produktów, możemy w oszczędny sposób przygotować i utrzymywać ciekawą ofertę w naszej karcie menu.

 

Skład urządzenia do miksowania

Uprzejmie informuję, że pełny opis funkcji i użytkowania Pacojeta 2 znajduje się na drugim portalu naszej firmy pod adresem:

 http://www.gastrorest.pl/pokaz.php?id=23

 
Nawigacja
Kontakt
Rest
Profesionalne wyposażenie
gastronomii

Biuro Handlowe
ul.Płowiecka 5A
04-501 Warszawa.

tel. +48 692 093 908
tel /fax 022 879-70-07
rest@restgastro.pl

Sztućce, garnki
  © 2006 www.restgastro.pl
Wyposażenie gastronomii
sztućce, obrusy.
Projekt & cms: zstudio.pl
Polecamy: Granity Skwara nagrobki graniutowe