wyposażenie gastronomii Warszawa
Wyposażenie dla Gastronomii, sztućce, obrusy
Warszawa wyposażenie gastronomii
Odstojnik tłuszczu

Odstojnik tłuszczu jako prosty separator do przechwytywania tłuszczów roślinnych i zwierzęcych pochodzących jako odpady po myciu naczyń w zakładach gastronomicznych i żywienia zbiorowego. Urządzenie idealne do małych restauracji, barów, stołówek. Separator jako odstojnik tłuszczu ze względu na małe rozmiary może być montowany pod zlewozmywakami wewnątrz budynków. Jest wykonany w całości ze stali kwasoodpornej, czyli łatwy do utrzymania i odporny na korozję zapewniający długi okres żywotności.
Wydajność odstojnika wynosi 0,5 litra na jedną sekundę przepływu wody z nieczystościami.
Separator posiada do czyszczenia otwieraną klapę, rury przyłączeniowe o średnicy 50 mm, oraz regulowane stopki w celu wypoziomowania urządzenia.
Wymiary odstojnika wynoszą 37 cm długości, 370 szerokości i 27 cm wysokości. Uwaga: Nagromadzona warstwa tłuszczu musi być regularnie usuwana, a sam separator myty raz na tydzień.
Prosty separator
Odstojnik tłuszczu jako separator
Odstojnik tłuszczu
Seperator tłuszczu z polietylenu- chwilowo niedostępny

Separator, jako odstojnik tłuszczu podzlewowy STR 0.5 przepływowy wykonany jest z wysoko gatunkowego zagęszczonego polietylenu czyli plastyku. Zastosowanie tego specyfiku wpływa, że urządzenie posiada zwiększoną odporność na uszkodzenia mechaniczne.

Ten prosty separator tłuszczu przeznaczony jest do zatrzymywania i oddzielania lekkich zanieczyszczeń organicznych jak tłuszcze, oleje pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, oraz resztki pozostajace po posiłkach w gastronomii. Urządzenie idealne dp wykorzystania w restauracjach, barach, stołówkach i kuchniach żywienia zbiorowego.
Uwaga: Odstojnik należy reguralnie opróżniać i ciścić.
Wymiary separatora: Długość- 448 mm, szerokość-312 mm, wysokość-285 mm. Przepływ wody: 0,5L/s.

Separator prosty z polietylenu
Separator prosty z plastyku
Separator tłuszczu z polietylenu 38 litrowy

Prosty podzlewowy mały separator tłuszczu o pojemnosci 38 litrów o przepływie 0,5 litra na sekundę.
Mini separator produkowany jest metodą formowania rotacyjnego, co daje, ze otrzymany zbiornik jest monolityczny i gwarantuje wysoką wytrzymałość i szczelność urządzenia. Oferowany odstojnik substancji tłuszczowych jest konstryuowany zgodnie według normy EN 1825, co wiąże się z posiadaniem znaku CE.
Podzlewowy separator zatrzymuje tłuszcze, oraz substancje stałe zawarte w ściekach pochodzących z kuchni zbiorowego zywienia. Urządzenia należy instalować tuż za miejscem powstawania ścieków najlepiej pod zlewozmywakiem. Idealnie nadaje się do małej i średniej restauracji, barów, sklepów miesnych, stołówek, zakładów przerobu odpadów zwierzęcych, zakładów rybnych, firm cateringowych, hoteli, fast-foodów.

Podzlewowy separator tłuszczu posiada monolityczny zbiornik wykonany z polietylenu. Zbiornik łapacza tłuszczu wyposażony jest w wewnętrzną przegrodę oddzielającą komorę odmulacza od komory separacyjnej. Odstojnik posiada pokrywę plastykową z zamknięciem na dwie śruby, i wloty o średnicy 50 mm.
Dane techniczne urządzenia: długość 42 cm, szerokość 33 cm, wysokość 38,5 cm, pojemność 38 litrów.

Obsługa  i montowanie odstojnika jest bardzo prosta, Warstwa tłuszczu tworzaca się na powierzchi musi być regulalnie usuwana, a separator raz na tydzień musi być opróżniony, wymyty, oraz urządzenie napełnić wodą.

Rysunek techniczny odstojnika tłuszczu
Separator tłuszczu podzlewowy 38 l.
Rysunek techniczny separatora
 
Nawigacja
Kontakt
Rest
Profesionalne wyposażenie
gastronomii

Biuro Handlowe
ul.Płowiecka 5A
04-501 Warszawa.

tel. +48 692 093 908
tel /fax 022 879-70-07
rest@restgastro.pl

Sztućce, garnki
  © 2006 www.restgastro.pl
Wyposażenie gastronomii
sztućce, obrusy.
Projekt & cms: zstudio.pl
Polecamy: Znak CE - oznakowanie produktów.