wyposażenie gastronomii Warszawa
Wyposażenie dla Gastronomii, sztućce, obrusy
Warszawa wyposażenie gastronomii
Seperator - reduktor usuwania tłuszczu i oleju

Oferujemy do sprzedaży w pełni profesjonalne, niezawodne w działaniu podzlewowe separatory czyli reduktory, łapacze do usuwania tłuszczu oraz oleju ze ścieków kuchennych i małego przemysłu spożywczego. Urządzenia są przepływowe produkowane w Irlandii i posiadają najlepsze parametry użytkowe na rynku Europejskim. Wszystkie modele separatorów są zgodne z zaleceniami dyrektywy 98/37/EC o wymaganiach BHP dla urządzeń mechanicznych i elektrycznych dla znaku CE w Uni Europejskiej. Urządzenie jest wykonane przy wykorzystaniu najnowszej myśli technologicznej i materiałowej.Do zamontowania potrzebne jest gniazdko elektryczne i hydraulik do wpięcia w rury ściekowe. Obudowa maszyny wykonana ze stali kwasowej o małych gabarytach.  Idealne rozwiązanie dla  gastronomii czyli w restauracjach, hotelach, dużych barach i stołówkach, zajazdach, pierogarniach, oraz w drobnym przemyśle przetwórczym jak w małych masarniach, ciaskarniach, cukierniach, zakładach garmażeryjnych, jednostkach wojskowych, zakładach karnych.

 

Przekrój wewnętrzny urządzenia
Separator podłączony do kanalizacji
Separator podłączony w sieci - widok gabarytowy urządzenia
Widok ogólny reduktorów

Separator posiada Trzystopniowy Cykl Pracy:
Etap 1. Zbieranie ciał stalych - Ścieki kuchenno-przemysłowe przechodzą przez rurę wlotową maszyny do wyciąganego kosza filtracyjnego, w którym zbierane są odpady stale. Górna pokrywa posiada specjalny system zawiasowy ułatwiajacy opróżnienie kosza separatora.
Etap 2. Oddzielanie tłuszczu - Ścieki przechodzą do komory zbiorczej, gdzie lżejsze oleje i tłuszcze wypływają na powierznie i odkładają sie w górnej części zbiornika. Oczyszczona woda przepływa pod przegrodą do rury odpływowej.
Etap 3. Samooczyszczenie i usuwanie tłuszczu - System grzewczy w reduktorze znajdujący sie w komorze zbiorczej jest uruchamiany przez mechanizm czasowy ustawiany indywidualnie dla każdego zakładu. Koło odluszczające napędzane silnikiem zbiera unoszące się na powierzchni substancje tłuszczowe. Przy pomocy pióra zgarniającego są one przenoszone do rynny zbiorczej a następnie do specjalnego zbiornika będącego częścią systemu.

Separator - łapacz
Urządzenie do usuwania tłuszczu
Separator
Dane techniczne separatorów

Każda jednostka separatora jest obudowana ze stali 16 nierdzewnej 304 i posiada jasne wykończenie. Urządenie posiada panel kontrolny IP65 składający się z silnika 25W. Element grzewczy 1kW, 230 V, 50Hz. Posiada ochronę termiczną z kondesatorem 1,3 uF. Szybkość odłuszczania za pomocą jednego koła 12 kg tłuszczu na godzinę.

Każdy model separatorów w pełni spełnia rolę małej oczyszczalni tłuszczu i olejów organicznych ze ścieków kuchennych i przemysłowych.

 

Nr modelu D 1 D 2 D 3 D 4 D 5
Przepływ nominalny (l/s) 0,75 1,25 1,75 2,25 3,5
Pojemność kosza (l) 2,5 4,4 8,0 10,0 10,0

 Nr modelu -♠ D 1 D 2 D 3 D 4 D 5
A 150 240 310 300 400
B 150 230 260 220 220
C 200 240 270 270 270
D 640 720 840 890 1420
E 330 410 450 450 560
F 60 60 90 115 115

Podane wymiary w mm. Każda jednostka wyposażona jest w regulowane łączniki rurowe.

 

Dane podglądowe do wymiarów seperatorów
Rysynek możliwości instalowania urządzenia

 

Specyfikacja separatora

Materiał Obudowy:
 Panel kontrolny IP65
Grubość 16; stal nierdzewna 304;Jasne wykończenie
Panel zawiera Układ sterujący, Silnik, Element grzewczy, Termostat, Timer i Alarm dźwiękowy.
 Silnik:
25 W, 230V, 50Hz, ochrona termiczna
 Element  Grzewczy:
1000 W. , 230V, 50Hz, sterowany termostatem
 Timer:
Cyfrowy 24h, możliwość ustawienia 4 cykli na dobę
 Szybkość  odtłuszczania:
Każde koło może nominalnie usunąć 12 kg tłuszczu na godzinę. W przypadku zawartości tłuszczów ciężkich opcjonalnie można zainstalować dodatkowe koło.

Atest Państwowego Zakładu Higieny

Separatory powyższe mają dodatkowy atest higieniczny Państwowego Zakładu Higieny w Polsce na możliwość montowania i użytkowania tych urządzeń w obiektach gastronomicznych, w tym w przedszkolach, szkołach, oraz w drobnym przemyśle przetwórczym.
Atest Państwowego Zakładu Higieny
W naszej ofercie znajdują się też przemysłowe,  podzlewowe,  przepływowe  rozdrabniacze, młynki odpadów stałych organicznych na podstronie: http://www.restgastro.pl/1136561977.html
 
Nawigacja
Kontakt
Rest
Profesionalne wyposażenie
gastronomii

Biuro Handlowe
ul.Płowiecka 5A
04-501 Warszawa.

tel. +48 692 093 908
tel /fax 022 879-70-07
rest@restgastro.pl

Sztućce, garnki
  © 2006 www.restgastro.pl
Wyposażenie gastronomii
sztućce, obrusy.
Projekt & cms: zstudio.pl
Polecamy: Granity Skwara nagrobki graniutowe